Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the woocommerce domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/h262883/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the rank-math-pro domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/h262883/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the rocket domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/h262883/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
خواص پسته - Trade in agricultural products
Previous slide
Next slide

خواص پسته

 از محبوب‌ترین خوراکی‌ها در میان مردم است. خواص ناشی از مصرف پسته برای سلامتی شامل مواردی نظیر، کمک و تقویت سلامت قلب، کنترل وزن، محافظت از بدن در برابر ابتلا به بیماری دیابت و فشار خون بالا و بهبود هضم می‌شود. ویتامین ها، مواد معدنی، چربی‌ها و پروتئین‌های موجود در پسته برای تقویت سلامتی بسیار مفید هستند. در این مطلب این موارد را به طور دقیق و جامع توضیح خواهیم داد.

پسته یکی از قدیمی‌ترین آجیل‌های خوراکی است و عموما در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد. پسته محصول بومی منطقه آسیا، به ویژه ایران و عراق است. شواهد باستان شناسی، پیوند پسته و انسان را در اوایل ۶۰۰۰ سال قبل از میلاد نشان می‌دهد. آن‌ها در ایران، عراق و سوریه کشت شدند و فقط در ۱۰۰ سال قبل از میلاد به رومیان معرفی شدند. امروزه علاوه بر ایران، عراق و سوریه، پسته در بسیاری از کشور‌ها مانند ایالات متحده، استرالیا، ترکیه و چین نیز تولید می‌شود.

آجیل پسته به خانواده Anacardiaceae تعلق دارد و از جنس Pistacia می‌باشد. درخت پسته حدود ۱۰ تا ۱۲ سال طول می‌کشد تا اولین محصول خود را تولید کند. آن‌ها میوه‌ای هسته‌ای هستند که در آن میوه یک دانه بزرگ در مرکز آن است که خوراکی است. آجیل پسته فصلی نیست و در تمام طول سال موجود است. آن‌ها را می‌توان از هر فروشگاه مواد غذایی به ویژه خشکبار فروشی‌ها تهیه کرد.

امروزه پسته‌ها در قالب‌های گوناگونی از قبیل: پوسته، بدون پوست، شیرین یا شور استفاده می‌شوند. پوسته، آن را از آسیب فیزیکی و آلودگی‌های مختلف محافظت می‌کند. از سوی دیگر، پسته‌های شور و شیرین می‌توانند انتخاب مناسبی با توجه به محتوای سدیم و قند شان نباشد. پسته‌ها باید در ظروف محفوظ در مکان‌های سرد و خشک نگهداری شوند تا برای چند ماه سالم و بدون بروز هیچگونه مشکلی باقی بمانند. پسته یکی از چند ماده غذایی است که حاوی بیشترین مواد مغذی مورد نیاز انسان برای حفظ سلامت کلی آن‌ها است.

ارزش غذایی پسته

پسته دارای مواد مغذی مانند کربوهیدرات ها، پروتئین و اسید‌های آمینه، چربی‌ها و فیبر‌های رژیمی است. آن‌ها سرشار از مواد معدنی مانند فسفر، پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، روی، مس، سدیم و سلنیوم هستند. پسته‌ها همچنین حاوی ویتامین‌های ضروری مانند ویتامین A، ویتامین K، ویتامین C، ویتامین E، ویتامین B۶، تیامین، ریبو فلاوین، نیاسین، فولات، پانتوتنیک اسید، کولین و بتایین می‌باشند.

محتوای چربی در پسته بسیر پایین‌تر از سایر آجیل‌ها است. طبق نتایج به دست آمده توسط (Thomas و Gebhardt ۲۰۰۶) مشخص شده است که محتوای چربی پسته ۱۳ گرم در هر اونس مصرفی از این ماده غذایی است. آن‌ها همچنین منابع خوبی از اسید‌های چرب غیراشباع مانند اسید اولئیک و آنتی اکسیدان‌ها هستند. استفاده از آن‌ها به طور منظم به کاهش چربی لیپوپروتئین (LDL کلسترول) کمک می‌کند که به عنوان کلسترول بد نیز شناخته می‌شود و از طرفی منجر به افزایش مقدار لیپوپروتئین با چگالی بالا (کلسترول HDL) که عموما به عنوان کلسترول خوب شناخته می‌شود، خواهد شد. تمامی این مواد مغذی پسته را به یکی از پر خاصیت‌ترین مواد غذایی تبدیل کرده است.

مزایا و خواص پسته

مزایای مصرف پسته برای سلامت عبارتند از:

. تقویت سلامت قلب

یکی از بهترین مزایای سلامت پسته این است که آن‌ها آجیلی پر خاصیت برای قلب هستند. مطالعات نشان می‌دهند که مصرف منظم پسته می‌تواند سبب کاهش سطح LDL کلسترول بد در بدن شود. آنتی اکسیدان ها، فیتوسترول‌ها و اسید‌های چرب اشباع نشده (هر دو اسید چرب اشباع نشده و غیر اشباع) برای تقویت سلامت قلب مفید هستند.

.کنترل وزن

مصرف این ماده غذایی احتمالا اولین انتخاب افرادی است که رژیم غذایی مشخصی را دنبال می‌کنند. شواهد نشان می‌دهد که پسته، با میزان کالری کم، پروتئین بالا، چربی اشباع کم و چربی‌های اشباع نشده، یک گزینه فوق العاده برای کنترل وزن ایده آل است.

. پیشگیری از بیماری Macular یا AMD

این ماده غذایی حاوی آنتی اکسیدان‌های کاروتنوئیدی مانند لوتین و زاکسنتین است. بر اساس تحقیقاتی در دانشگاه تافتز بوستون، ایالات متحده آمریکا مشخص شده است، این آنتی اکسیدان‌ها در کاهش خطر ابتلا به بیماری ماکولار مرتبط با سن در سالمندان کمک چشمگیری می‌کند.

. کمک به هضم

یکی دیگر از خواص پسته، این است که منبع خوبی از فیبر رژیمی است که هضم غذا را بسیار آسان می‌کند. مصرف حدود ۱ اونس یا ۳۰ گرم پسته حاوی حدود ۳ گرم فیبر رژیمی است که برای این منظور که دستگاه گوارش شما را به صورت مطلوب کار کند، کافی است.

. جذب آهن

پسته حاوی مقادیر بالایی از مس است که به جذب بیشتر آهن توسط بدن از منایع غذایی کمک می‌کند. افزایش میزان جریان خون و هموگلوبین می‌تواند به مقابله با مشکلاتی مانند کم خونی کمک کند.

. مراقبت از پوست

پسته همچنین در از بین بردن خشکی پوست موثر است. محتوای چربی اشباع شده در این زمینه نقش مهمی ایفا می‌کند. چربی همچنین به عنوان یک حامل خوب یا اسانس عمل می‌کند، زیرا از این ماده به عنوان یک ماده در درمان‌های سنتی مانند آروماتراپی و ماساژ سنتی استفاده می‌شود.

.خواص آنتی اکسیدانی

حتی پوسته‌های این ماده غذایی حاوی مقادیر قابل توجهی از آنتی اکسیدان‌ها هستند. آنتی اکسیدان‌ها رادیکال‌های آزاد را که پس از متابولیسم سلولی در بدن تشکیل می‌شود و می‌توانند باعث بروز مشکلاتی مانند سرطان و بیماری‌های قلبی شوند را خنثی می‌کنند.

. کنترل دیابت

یکی از فواید مصرف این ماده غذایی نقشی است که آن‌ها در کنترل دیابت دارند. در افراد مبتلا به دیابت، قند‌ها پیوند نا مناسبی را با پروتئین‌ها ایجاد می‌کنند و آن‌ها را غیر قابل مصرف می‌کنند. این فرآیند به نام گلیکاسیون شهرت دارد. آنتی اکسیدان‌های موجود در آن‌ها به کاهش روند گلیکاسیون کمک می‌کنند و در نتیجه در کنترل دیابت موثر هستند.

سایت در حال به روز رسانی می باشد

The site is being updated